________________

Colegiul 
National
Ionita 
Asan

 HomeProfesoriEleviForumContact

   

Migrații de ieri și de astăzi, un liant pentru Europa

 

Prima întâlnire a elevilor implicați în proiect

 

      În cadrul proiectului Erasmus+, în perioada 26 noiembrie-2 decembrie 2017,  s-au desfășurat activitățile de predare- învățare- formare  din Franța în  localitatea Nogent le Rotrou. La acestea  au participat șase elevi din școala noastră, din clasele a X-a și a XI- a:  Bojin Ana Cosmina, Ivan Maria , Dobre Gigi Alexandru, Argherie Daniel, Mitru Cătălina și  Nicolae Gabriela. Elevii au fost însoțiți de Popescu Luminița și de Bățăgui Florina și au contribuit la realizarea produselor finale ale proiectului, colaborând cu prietenii lor din străinătate în cadrul atelierelor care au fost organizate. Astfel , s-a lucrat pe grupe realizându-se diferite colaje, afișe, grafice, proiecții  și machete pe tema migrațiilor, au fost vizionate filme pe tema Retiradei  din timpul războiului civil din Spania, iar românii  au prezentat colegilor lor problematica deportărilor rromilor și evreilor din timpul celui de-al doilea război mondial.

 

Ateliere

 
 
 

      Programul a inclus și o excursie la Paris, unde elevii și profesorii au vizitat Muzeul Imigrației dar au avut ocazia să vadă și câteva din faimoasele  atracții turistice ale Orașului Luminilor.

 

Muzeul imigrației din Paris

 
 
 
 
      Săptămâna a luat sfârșit printr-o amplă expoziție finală organizată pe 1 decembrie,  la care au fost invitați părinții, profesorii din școală, membrii comunității locale dar și autorități locale și regionale. Această ocazie a fost folosită de români pentru a serba ziua națională  purtând tradiționala ie și arâtându-le celorlalți imagini din țara noastră. 
 

Expoziția finală

 
 
 
 
 
 

Vizita la primăria din Nogent le Rotrou

 

Vizita la castelul din Nogent le Rotrou